Akcija „Saugok mišką ir per Kalėdas“ suteikė džiaugsmo ne tik vaikams

  • Post category:Naujienos

Š.m. gruodžio 15 d. Lietuvos žalieji kartu su Trakų miškų urėdija pasikvietę moksleivius iš aplinkinių mokyklų sutiko Kalėdas žaliai: „Saugok mišką ir per Kalėdas“ – taip vadinosi ši Lietuvos žaliųjų partijos organizuojama akcija.

12 h. visi prie Varnikų botaninio-zoologinio draustinio tako pradžios susirinkę dalyviai pasidalino “darbus”: vieni puošė eglutę, augančią miške, kiti pastatė šiam renginiui pagamintas ėdžias, į kurias prikrovė pakankamai šieno ir maisto miško gyvūnėliams, dar kiti apsiginklavę kastuvais valė sniegą nuo Varnikų tako. Padirbėję miške visi akcijos dalyviai susirinko į poilsio aikštelę, kur vaišinosi kareiviška koše ir arbata, bendravo, šildėsi prie laužo liepsnos.

Vienas pagrindinių šventės organizatorių – LR Seimo narys ir LŽSP pirmininkas Linas Balsys dėkojo visiems atvykusiems į šventę:

 

Mieli bendražygiai, Lietuvos Žaliųjų  partijos nariai ir bičiuliai!

Nuoširdžiai dėkoju visiems, dalyvavusiems LŽP akcijoje Varnikuose!

Ypatingai – aktyviausiai prisidėjusiems prie organizavimo ir akcijos įgyvendinimo – Remigijui, Gintarui, Joanai, Marijai, Trakų rajono moksleiviams ir visiems kitiems, be kurių entuziazmo nebūtume  galėję nei atvykti į  šį unikalų gamtos kampelį, nei nukasti sniegą Varnikų take, nei pastatyti ėdžias miško žvėrims, nei papuošti gyvą eglutę, nei maloniai pabendrauti apie tai , kas mums visiems svarbu – žaliąsias vertybes.

Atskirai dėkoju šviesiam žmogui, vienam gerbiamiausių Lietuvos miškininkų – Trakų urėdui Vygantui Mierkiui, kurio pasišventimas savo profesijai tegul būna puikus pavyzdys jaunajai gamtos ir žaliųjų bičiulių kartai!

Visiems, ir dalyvavusiems renginyje, ir negalėjusiems atvykti LŽP nariams – linkiu linksmų , žalių Šventų Kalėdų!

 

Pagarbiai,

Linas Balsys