You are currently viewing Žmonių pramogos ir organizacijos reklama gyvūnų gerovės sąskaita?

Žmonių pramogos ir organizacijos reklama gyvūnų gerovės sąskaita?

  • Post category:Naujienos

LŽP Gyvūnų gerovės grupė kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę bei Vilniaus miesto merą Remigijų Šimašių dėl galimo LR gyvūnų apsaugos įstatymo pažeidimo, kuris buvo užfiksuotas kasmetinės Kaziuko mugės metu.

Per šį renginį Katedros aikštėje Lietuvos veislinių triušių augintojų asociacija eksponavo apie 30 įvairių veislių triušių, nors Gyvūnų gerovės įstatymas aiškiai nurodo, kad gyvūnų naudojimas reklamai, filmavimui, fotografavimui, parodose ir kituose renginiuose, jeigu dėl to gyvūnams sukeliamas skausmas, baimė, kančia ar gyvūnai verčiami pranokti jų įgimtus gebėjimus yra laikomas žiauriu elgesiu.

LŽP Gyvūnų gerovės grupės pirmininkė Anželika Rimševičė teigia, kad iš eksponuotų triušių išvaizdos ir elgesio buvo akivaizdu, kad jie patiria ne tik baimę, bet ir stresą. „Pavyzdžiui, atgal nukreiptos ar prie nugaros priglaustos stačiaausio triušio ausys parodo, kad triušis yra išsigandęs. Taip besielgiančių triušių renginio metu buvo didžioji dauguma. Net nekalbu apie narvų dydžius, kuriuose jie buvo laikomi. Akivaizdu, kad pilnaverčiam triušio gyvenimui tokio dydžio narvai yra gerokai per maži. Taip pat atkreipčiau dėmesį į tai, kad kovo mėnesio drėgnos oro sąlygos tikrai nėra tinkamos šiems gyvūnams“ – vardija A. Rimševičė.

Anot jos, renginio organizatoriai, ko gero, nesidomėjo, ar remiantis Lietuvos Respublikos teisės aktais tokia veikla nėra traktuojama kaip žiaurus elgesys su gyvūnais. „Absurdiškai atrodo ir tai, kad Katedros aikštėje savo veiklą pristatinėjo daug įvairių gyvūnų gerovę ginančių organizacijų, o vos už keliasdešimties metrų nuo jų vietų buvo paskirta vieta organizacijai, kuri naudoja nehumaniškas reklamos priemones“ – pastebi A. Rimševičė.

Vilniaus miesto savivaldybei pateiktas prašymas įvertinti situaciją ir ateityje užkirsti kelią žmonių pramogoms bei įvairių organizacijų reklamai, kurios metu galimai yra žiauriai elgiamasi su gyvūnais bei yra pažeidžiami gyvūnų gerovę reglamentuojantys teisės aktai.

17121755_1458626724150062_1086711819_o

17142120_1458626377483430_2071898387_o