You are currently viewing „Žaliųjų Kalėdų“ šventėje vaikai buvo mokomi rūpintis gamta

„Žaliųjų Kalėdų“ šventėje vaikai buvo mokomi rūpintis gamta

Praėjusią savaitę ketvirtus metus iš eilės Lietuvos žaliųjų partija kvietė į jau tradicija tapusią šventę „Žaliosios Kalėdos“, kurios dalyviai susirenka į mišką ne tik gamtai daryti gerų darbų, bet ir pasitikti artėjančias Kalėdas netradiciškai. 

 Šiais metais Parudaminos girininkijos miške organizuotoje šventėje jaunieji gamtininkai ir gamtos bičiuliai iš Vilniaus karaliaus Mindaugo mokyklos, Vilniaus rajono Valčiūnų vidurinės mokyklos bei Vilniaus rajono Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos ruošė dovanas miško gyventojams. Vaikai ne tik mokėsi, kaip reikia gaminti miško gyvūnų šėrimui skirtas ėdžias, bet ir patys aktyviai ėmėsi darbų – patys jas sumeistravo, papildė šienu ir daržovėmis. Nepamišti ir miško paukščiai bei smulkūs graužikai, kuriems obuoliais bei morkomis papuoštos miške augančios eglutės.

Renginį kartu su Parudaminos girininkija inicijavęs Lietuvos žaliųjų partijos tarybos pirmininkas Remigijus Lapinskas sakė, kad tokios šventės vaikams yra puiki galimybė pabūti gamtos apsuptyje, taip ugdoma jaunimo pagarba gamtai, kurios kartais šiandieninėje visuomenėje pristinga.

„Paprastai „Žaliųjų Kalėdų“ metu miške tvarkydavome aplinką, pažintinius takus, padėdavome surinkti biokuro žaliavą.  Ši, jau kelinta iš eilės žiema – šilta, tikrai įrodanti klimato kaitą ir šiltėjimą, todėl ir Kalėdos šiais metais yra išties žalios. Kai kurie vaikai, ypač gyvenantys mieste, neturi galimybės pabūti gamtoje, nuvykti į tikrą mišką, todėl kiekvienais metais šia švente bandome vaikus priartinti prie gamtos. Neabejoju, jog rūpindamiesi gamta, saugodami aplinką jie užaugs jautresniais, geresniais žmonėmis“, – sakė R. Lapinskas.

Šventėje dalyvavęs Vilniaus miškų urėdijos urėdas Artūras Nanartavičius palinkėjo vaikams užaugti mokančiais vertinti gamtą, o ateityje tapti gamtininkais, miškininkais, ekologais.

Renginio metu, šildantis prie laužo, buvo apdovanoti ir konkurso „Kaip aš rūpinuosi gamta žiemą“ laureatai. Geriausių kūrinių autoriams atiteko Lietuvos žaliųjų partijos pirmininko, Seimo nario Lino Balsio įsteigti prizai – po knygą „Enciklopedija apie Lietuvą“.

2 3 4 5 6 7 8 9 10. 11 12 13 14 1525272817 18 19 20 21 22 23