TILS: Kviečiame į diskusiją “Kiek skaidrumo reikia Visagino atominės elektrinės projektui?”

  • Post category:Naujienos

Lapkričio 20 d. “Transparency International” Lietuvos skryrius kviečia Jus į diskusiją “Kiek skaidrumo reikia Visagino atominės elektrinės projektui?”

Ar koncesijos sutarties tarp Lietuvos Respublikos ir kompanijos „Hitachi“ nuostatos riboja Lietuvos piliečių teisę gauti informacijos? Kaip šios nuostatos galėtų paveikti projekto skaidrumą ir viešumą ateityje?  Kaip Visagino atominės elektrinės projektas nušviečiamas Latvijoje ir Estijoje?

Atsakymų į šiuos ir kitus klausimus ieškos Vilius Bernatonis (advokatas, „Tark Grunte Sutkiene“, Lietuva), Lietuvos žiniasklaidos atstovas (laukiama patvirtinimo), Lydia Medland (teisės į informaciją ekspertė, organizacija „Access Info Europe“, Ispanija), Reinis Aboltins (energetikos ekspertas, Viešosios politikos centras „Providus“, Latvija), Anvar Samost (žurnalistas, vyriausiasis „Postimees“ redaktorius, Estija), UAB „Visagino atominė elektrinė“ atstovas (laukiama patvirtinimo dėl pranešėjo) ir Virginijus Valentinavičius (Ministro Pirmininko patarėjas).

Dalyviai taip pat aptars įvykusio referendumo dėl naujos atominės elektrinės statybos rezultatus, piliečių į(si)traukimą į įvairias šio proceso stadijas bei tai, ko iš šio projekto galima pasimokyti priimant svarbius šaliai sprendimus ateityje.

Diskusiją moderuos Aurimas Perednis („Žinių radijas“)

Diskusija vyks anglų kalba.

Laikas: lapkričio 20 d. (antradienis) 17.30 – 19.30 val.

Vieta: ALF konferencijų salė, Didžioji 5-405, Vilnius.

Kviečiame registruotis el. paštu ruta@transparency.lt, tel. 2126951 arba mob. 861524457

Maloniai kviečiame pasidalinti šia informacija ir su kitais.