„CO2 Green Drive“ Vilniuje

  • Post category:Naujienos

Š.m. spalio 23 dieną į Vilniaus Rotušės aikštę atriedės patys naujausi ir įspūdingiausi elektromobiliai, ekologiško maisto virtuvė, žaliojo dizaino vagonėlis, ekolaboratorija bei ekovairavimo mokykla ir net – troleibusas!

Žaliojo parado metu elektromobiliai pajudės Vilniaus senamiesčio ir centro gatvėmis iš anksto numatytu maršrutu, į kurį pažvelgę iš viršaus, išvystume užrašą „CO2“. Elektromobilių piešiamą CO2 maršrutą su GPS sistemos pagalba bus galima gyvai stebėti dideliame ekrane Rotušės aikštėje ir projekto interneto svetainėje.

Elektromobiliams riedant sostinės gatvėmis, vyks geriausios nuotraukos konkursas. Jo metu kiekvienas, įamžinęs žaliojo parado akimirką ir atvykęs su šia nuotrauka atgal į Rotušės aikštę, galės laimėti išskirtinius renginio prizus (daugiau informacijos apie konkursą rasite renginio programos aprašyme).

„Vilnius CO2 Green Drive“ – tai renginys, dėl kurio verta spalio 23-ąją susitikti Rotušės aikštėje ir pamatyti tai, apie ką galbūt nesate net girdėję. Pavyzdžiui, pirmuosius lietuviškus elektromobilius!

Tapkite įsimintino žaliojo judėjimo dalimi! Nes iš Vilniaus žaliasis paradas pajudės į kitus pasaulio miestus: Milaną (antrą kartą), Niujorką, Los Andželą, Taliną ir San Paulą (http://www.vilniusco2.lt/).

Renginio programa:

2010 m. spalio 20 d. 12 val. – spaudos konferencija Rotušės aikštėje.

2010 m. spalio 21 d. 19:30 val. – dokumentinio filmo „Kas nužudė elektromobilį” (”Who Killed the Electric Car?”) peržiūra kino teatre “Pasaka” (įėjimas nemokamas).

2010 m. spalio 22 d. – tarptautinė konferencija ir debatai apie Lietuvos elektromobilių ateitį (Vilniaus miesto savivaldybėje, įėjimas su kvietimais).

2010 m. spalio 23 val. nuo 12 val. – „Vilnius CO2 Green Drive”.

Tarptautinis renginys „CO2 Green Drive“, skelbiantis žaliojo transporto idėją, pirmą kartą buvo surengtas 2008 metais Danijos sostinėje Kopenhagoje. Jo iniciatoriai ir rengėjai buvo menininkas Jacob Fuglsang Mikkelsen ir Danijos kultūros institutas. Po sėkmingo elektromobilių starto Kopenhagoje, o vėliau ir kituose miestuose – Roskildėje, Milane bei Rygoje – „Žaliasis paradas“ atkeliauja į Vilnių!