You are currently viewing Lietuvos dailininkų sąjungoje – Druskininkų skyriaus nario Gerardo Raito Šatūno paroda

Lietuvos dailininkų sąjungoje – Druskininkų skyriaus nario Gerardo Raito Šatūno paroda

Lietuvos dailininkų sąjungoje (Vokiečių g. 4/2, Vilnius) atidaryta Lietuvos žaliųjų partijos Druskininkų skyriaus nario Gerardo Raito Šatūno tapybos ir grafikos darbų paroda, kuri veiks iki rugpjūčio 16 d. 
Pastaruoju metu G. R. Šatūnas daugiausiai dėmesio skiria grafikai ir tapybai. Tapo natiurmortus, peizažus, atvaizduoja miestų architektūrą. Dailininko darbams būdinga filosofinė tematika, mišri technika.

Gerardas Raitas Šatūnas (g. 1964 09 23), Druskininkų mieste kuriantis menininkas. Nuo 1999 metų Lietuvos dailininkų sąjungos narys, vėliau tapo Dailininkų asociacijos nariu Roterdame.

G. R. Šatūnas 1985 – 1990 metais studijavo Talino dailės akademijoje, kurioje specializavosi vitražo technikoje. Po praktikos stiklo gamykloje Vilniuje, jis tapo plataus profilio meninku. Jo sukurti vitražai puošia kelis valstybinius pastatus Lietuvoje ir bažnyčias kaimo vietovėse, taip pat ir Druskininkuose.

Jo paveikslų yra meno galerijose Lietuvoje, Estijoje, Rusijoje, Belgijoje, Švedijoje, Danijoje ir Nyderlanduose. Du paveikslus galima pamatyti Rotušės namuose Otmarsum savivaldybėje, Nyderlalnduose, vieną darbą direktoriaus Vlekho instituto biure Briuselyje ir net aštuonis paveikslai yra įvairiuose farmacijos kompanijos „Glaxo Smith Kline Lietuva“ padaliniuose Vilniuje.

Nors vietos galerijoje savo kūrybos parodai netgi olandų menininkams tenka laukti apie dešimtį metų, Rotterdame, Olandijos mieste, kuris, ko gero, atviriausias pasauliui, G. R. Šatūnas jau surengė tris savo kūrybos parodas – dvi tapybos ir vieną personalinę fotografijos parodą.

1

2

3

4

5