Žalieji žadino vilniečius – referendumas dėl VAE spalio 14 d.

Akcijos nuotraukas rasite: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151155062629443.467390.49318194442&type=1

Rugsėjo 12 d. 12 val. prie V. Kudirkos paminklo Vilniuje surengta akcija „Pabusk spalio 14 d.“

Greenpeace atstovas Jan Haverkamp susirinkusiems sakė “Pasaulyje vos keletą kartų valstybės piliečiai turėjo teisę spręsti dėl AE statybos ar plėtros jų šalyje. Ir visus tuos kartus piliečiai tarė ne atominei energetikai. Jie suprato, kad tai nėra saugus ar ekonomiškai naudingas projektas jų šaliai. Kviečiu ir lietuvius atsakingai dalyvauti referendume ir tarti NE atominei energetikai.” Po Greenpeace atstovo pasisakymo aikštėje suskambo per šimtą varpelių.

Akcijos iniciatoriai – Lietuvos žaliųjų sąjūdis, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Žali.lt ir kitos atominės elektrinės statyboms Lietuvoje nepritariančios nevyriausybinės organizacijos bei savanoriai, padėję rinkti parašus referendumui dėl VAE surengti prie vyriausybės praeiviams dalino referendumo nepramiegoti kviečiančius lipdukus.  Šiuo veiksmu siekiama paskatinti piliečius dalyvauti referendume dėl naujos atominės elektrinės statybų Lietuvoje ir biuletenyje žymint „ne“ nepritarti jos statyboms. Žalieji įsitikinę, kad VAE yra ne tik saugumo požiūriu pavojingas, bet ir ekonomiškai nenaudingas bei tikros energetinės nepriklausomybės neužtikrinantis projektas.

„Renkant parašus, kad referendumas šiuo klausimu būtų surengtas akis į akį teko susidurti su valdančiųjų pasiryžimu bet kokia kaina įgyvendinti šį projektą. Todėl Lietuvos piliečių prašome labai aktyviai dalyvauti spalį vyksiančiame referendume ir atsiimti teisę patiems spręsti svarbiausius valstybės gyvenimo klausimus.“- sakė viena akcijos iniciatorių Sigutė Dautartaitė.

Susivienijimo “Žali.lt” koordinatorius Laurynas Okockis sakė , jog “Artėjant spalio 14 d. viešojoje erdvėje ryškiai dominuoja atominės jėgainės statybas palaikanti informacija. Visuomenininkų ir atominę Lietuvoje statyti siekiančių verslininkų finansinės galimybės skleisti savo žinią yra nelygios. Todėl žalieji kaip ir parašų referendumui surengti rinkimo metu taip ir dabar siekia bendrauti tiesiogiai su piliečiais.”

 

 

Kontaktai:
Sigutė Dautartaitė
+370 675 919 42
sigute.dautartaite@gmail.com