Dėl pavojingų atliekų deginimo įrenginio Šiaulių rajone

Viešumon pradėjus lįsti Šiaulių rajone planuojamo įkurdinti pavojingų atliekų deginimo įrenginio projekto trūkumams regiono gyventojai turėtų gerokai sunerimti. Neseniai viešojoje erdvėje pasirodė informacija apie nustatytas kelias dešimtis įrenginio trūkumų, kurie galimai kels pavojų įrenginio kaimynais ne savo valia tapusiems gyventojams.

„Nerimą kelią ir pasirodžiusios žinios apie skaidrumo vykdant šio projekto viešuosius pirkimus pažeidimus“, – sakė Žaliųjų sąjūdžio atstovas Sigutė Dautartaitė. Žaliųjų atstovas pabrėžė, kad tokio tipo statiniai turi būti statomi su ypatinga priežiūra ir visišku skaidrumu. Deja, pastebima tendencija tokius projektus vertinti kaip progas lengvai „įsisavinti“ valstybės lėšas.

Žalieji ketina itin atidžiai stebėti tiek šio, tiek kituose regionuose statomu atliekų deginimo gamyklų skaidrumą ir saugumą. Jei pasitvirtins, jog buvo pažeistas Viešųjų pirkimų įstatymas, turi būti nutraukta sutartis su rangovais. „Jau ne pirmas kartas, kai aplinkosaumkginiuose ir energetiniuose projektuose yra „pritraukiami“ skaičiai, kad projektai atrodytų atsiperkantys. Mūsų įsitikinimu ES fondų pinigai turi būti naudojami su didžiule atsakomybe, atsisakant vystyti negyvybingus ir nerentabilius projektus“, – teigė Žaliųjų sąjūdžio atstovas.

Tel. Nr.: 867591942

El. paštas: partija@lzsp.lt