You are currently viewing Išsakykite savo nuomonę dėl tilto per Vingio parką
Vilniaus Vingio parkas i¨ pauk¨?io skryd¸io.

Išsakykite savo nuomonę dėl tilto per Vingio parką

Vilniaus Vingio parkas i¨ pauk¨?io skryd¸io.
Nuotr. šaltinis Opengreenmaps.com

Lietuvos žaliųjų partijai susirūpinimą kelia Vilniaus miesto savivaldybės planai tarp parodų centro „Litexpo“ ir šalia esančio Vingio parko pastatyti tiltą, kuriuo bus leidžiamas eismas ne tik pėstiesiems ir dviratininkams, bet ir kitoms transporto rūšims: autobusams, o ateityje – galbūt ir tramvajui. 

Lietuvos žaliųjų partijos narių įsitikinimu, rekreacinėse, žaliosiose zonose neturi būti skatinamas aktyvus transporto eismas, nes dėl to ne tik kentės poilsiavimo kokybė, aplinkos oro kokybė, tai gali pakenkti NATURA 2000 saugomoms, šioje teritorijoje savo buveines turinčioms rūšims. Turi būti siekiama išlaikyti kuo natūralesnes miesto poilsio, žaliąsias zonas.

Lietuvos žaliųjų partija visus neabejingus Vingio parko išsaugojimui ir prieštaraujančius tilto statymui kviečia gegužės 30 d. 17 val. ateiti į Vilniaus miesto savivaldybėje ( Konstitucijos per. 3, 2 a.) esančią 215 salę, kurioje vyks viešas susitikimas. Jame bus pristatytas planuojamo statyti tilto poveikio aplinkai vertinimas.

Poveikio aplinkai vertinimo ataskaitą galima rasti jos rengėjo internetinėje svetainėje:   http://www.infraplanas.lt/uploads/docs/PAV-ATASKAITA_internetui.pdf.

Ateikite į savivaldybės posėdį ir išsakykite savo nuomonę arba siųskite savo pasiūlymus poveikio aplinkai vertinimo ataskaitos rengėjui info@infraplanas.lt.