You are currently viewing Lietuvos žaliųjų partijos gimtadienis su filmo „Žalieji muškietininkai“ premjera

Lietuvos žaliųjų partijos gimtadienis su filmo „Žalieji muškietininkai“ premjera

Žalieji muškietininkai

Kovo 20 d. (penktadienį) Lietuvos žaliųjų partijai sukanka 4 metukai. Dėkojame, kad esate su mumis, prisidedate prie mūsų veiklos ir pasiekimų idėjomis, darbais, palaikymu.

Kviečiame mūsų gimtadienį paminėti netradiciškai – kovo 20 d. (penktadienį), 18 val. Kaune, kino teatre ROMUVA kartu su mumis stebėti švedų režisieriaus Jono Ohmano filmo „Žalieji muškietininkai“ premjerą. Premjeros metu – įėjimas nemokamas.

„Žalieji muškietininkai“ – žymiausio Lietuvoje ekologinio judėjimo kova už gamtos išsaugojimą, žmogaus laisvę ir Lietuvos nepriklausomybę.

Filmo centre – nepriklausomybės atgavimo laikotarpiu Kaune įsikūręs ekologinis klubas „Atgaja“ ir jo iniciatorius bei lyderis Saulius Gricius. Radikaliais ir kūrybiškais protestais prieš totalitarinę sistemą „Atgaja“ ženkliai prisidėjo prie augančio Nepriklausomybės atgavimo judėjimo, o šio klubo lyderis Saulius Gricius paliko neišdildomą pėdsaką moderniosios Lietuvos istorijoje.

Didžiuojamės, jog Lietuvos žaliųjų partijos gretose yra ir aktyvus „Atgajos“ narys, iki šiol esantis jos pirmininku Saulius Pikšrys, kurio pasakojimus apie legendinę Sauliaus Griciaus asmenybę, aplinkosaugines iniciatyvas galėsite išgirsti filme.

Taip pat džiaugiamės, jog galime prisidėti prie šio filmo sklaidos, paremti jo pasirodymą.

Įkvepiantis filmas filmas apie žaliųjų Lietuvoje pradžią, užsidegimą ir ryžtą – nepaliks abejingų.

Filmo anonsą galite pamatyti čia: https://www.youtube.com/watch?v=s6ks880XhIc

Tapkite filmo „Žalieji muškietininkai“ ambasadoriumi ir savo Facebook profilio nuotrauką papuoškite virtualiu filmo ženkliuku. Tai galite padaryti čia http://www.picbadges.com/Community/55014bf6844a9de97da88aa0

Taip pat naujienas apie filmą galite sekti filmo Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/zaliejimuskietininkai

Dėl vykimo kartu su mumis į filmo premjerą Kaune susisiekite su Kristina: administracija@lzp.lt