Vyriausybei įteikta 10 bendruomenių peticija

 

 

 

 

 

 

 

Šiandien 12 val. vykusios akcijos „Bendruomenės kovai su kvapais iš kiaulidžių ir vištynų“ dalyviai Vyriausybės kanceliarijai įteikė peticiją, kurią reikalauja imtis realių veiksmų nuo ūkinės veikslo kvapų gyvenamojoje aplinkoje kenčiantiems gyventojams apsaugoti.

Šiuo metu galiojanti Sveikatos apsaugos ministro patvirtinta kvapų koncentracijos mėginių ėmimo tvarką palieka itin daug erdvės subjektyviam valdininkų vertinimui ir yra perkrauta biurokratija. Gyventojui paprašius atlikti mėginį pradėtai procedūrai nutraukti pakanta to, kad tarnautojai  ims ir sutars – o mums nesmirda. Be to, tvarkoje visiškai nesprendžiama nenuolatinių, o tik tam tikru gamybos stadijos metu išeinančių kvapų problema.“-sakė peticiją pasirašiusių bendruomenių ir Žaliųjų sąjūdžio atstovė Sigutė Dautartaitė.

Peticijoje taip pat reikalaujama atsižvelgti į Europos komisijos išsakytą nuomonę, kad nemalonūs pojūčiai žmogui gali kilti jau nuo 1,5 europinio kvapo vieneto. Tuo tarpu galiojančio tvarka numato 8 europinių kvapo vienetų ribą. Peticijoje reikalaujama ribą mažinti bent iki 5 vienetų.

Peticiją pasirašė: Samylų bendruomenės centras, Šiaulių apskrities bendruomenių konfederacija, Margininkų bendruomenė, Santakos kaimo bendruomenė, veliuoniečių sambūris “Junigeda”, Gruzdžių krašto bendruomenė, Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubas “Aukuras”, asociacija „Krivilių bendruomenė“, Prienų raj. Užuguosčio kaimo bendruomenė, „Lietuvos žaliųjų sąjūdis“.

Peticijos tekstas: http://www.e-peticija.lt/peticija/122/gyvenamosios-aplinkos-kvapu-tyrimu-sistemai-skaidr

 

Daugiau nuotraukų  http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151174492839443.471445.49318194442&type=1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktai:
Sigutė Dautartaitė
+37067591942
media@lzsp.lt