You are currently viewing Žalieji: nepavykusi  Vytauto Gapšio apkalta –   Seimo institucijos menkinimas

Žalieji: nepavykusi Vytauto Gapšio apkalta – Seimo institucijos menkinimas

  • Post category:Naujienos
Lietuvos žaliųjų partija yra nusivylusi Seimo valia nepanaikinti mandato politinės korupcijos byloje nuteistam ir jau kalinčiam Vytautui Gapšiui.
 
„Ciniškai atrodo tiek pats sprendimas, tiek jo forma – slaptas balsavimas. Esama padėtis menkina pačią Seimo instituciją ir naikina pasitikėjimą politika ir politikais iš principo“, – komentuoja partijos pirmininkė Ieva Budraitė.
 
„Sveikoje ir brandžioje demokratijoje vien įtarimas politine korupcija turėtų būti vertinamas kaip pakankama priežastis politinių pareigų atsisakyti ar iš jų atstatydinti. Dabar turime jau už grotų sėdintį ir už mus visus sprendimus galintį priimti parlamentarą. Manau, kad išsyk po šventinio laikotarpio turi būti įvertintos galimybės kartoti apkaltos procedūrą rengiant atvirą balsavimą – turime pamatyti vardus ir pavardes žmonių, tiek negerbiančių Valstybės ir mūsų visų, kad leidžia šiam absurdui vykti“, – sako I. Budraitė.
 
Gruodžio 21 dieną Seime neužteko slaptame balsavime dalyvavusių parlamentarų balsų panaikinti bausmę šiuo metu Kauno kalėjime atliekančio Darbo partijos frakcijos nario V. Gapšio mandatą. Balsuojant dėl keturių atskirų nusikalstamos veikos epizodų, nė už vieną nesurinkta privalomo mažiausio – 85 – parlamentarų balsų skaičiaus, kurio reikia mandatui panaikinti.
 
Lietuvos apeliacinis teismas V.Gapšiui puspenktų metų laisvės atėmimo bausmę skyrė dėl korupcinių nusikaltimų.