You are currently viewing Ar žinote, kaip #žalieji švenčia Kalėdas?

Ar žinote, kaip #žalieji švenčia Kalėdas?

kaip-zalieji-svencia-kaledas_2

Verta prisiminti, kad kartais mažiau yra daugiau – prasmingos Jūsų rankų darbo dovanos artimųjų šventes sušildys kur kas labiau nei kalnas materialių dovanų įsigytų prekybos centre.

O galbūt tiesiog namuose turite kažką ypatingo, kuo norėtumėte pasidalinti su savo artimaisiais? Gera perskaityta knyga jau kuris laikas dulka namuose? Galbūt ja apsidžiaugtų Jūsų draugas? Neabejojame, kad labiausiai tai pradžiugintų gamtą! Šiuo pavyzdžiu jau pasinaudojome ir mes – kalėdinio vakaro metu savo mėgiamoms knygoms suteikėme naujus namus.

        christmas-2930894_1920          christmas-2988546_1920          christmas-tree-3009740_1920

Turbūt kiekvienam ekologija besidominčiam žmogui kilo klausimas – o kokią gi kalėdinę eglutę puošti yra ekologiškiausia?

1. Aplinkai draugiškiausias būdas – gyvos lauke augančios eglutės puošimas. Tokiu būdu galima ne tik išvengti žalos gamtai, bet ir pasirūpinti laukiniais gyvūnėliais – miške daržovėmis ir vaisiais papuošta eglutė yra puiki dovana miško gyventojams.

2. Jei norite džiaugtis kalėdine dekoracija ir tikru miško kvapu savo namuose, puikus pasirinkimas – miško darbuotojų dalinamos šakos.

3. Plastikinė eglė VS gyva eglė. Viena vertus, kalėdos yra metas, kuomet pasaulyje yra iškertama itin daug kalėdinių eglių (vien JAV 20,8 milijonai), tačiau gyvos eglės puošimas vis vien draugiškesnis aplinkai sprendimas, kadangi tai atsinaujinantis gamtos resursas, o negyvos eglutės gaminamos iš plastiko, kuris išgaunamas iš naftos.

O jei jau svarstome, kokią eglutę puošti ekologiškausia, verta prisiminti, kad žaliaskarę puošiantys žaisliukai taip pat svarbi detalė. Kitaip tariant, ekologišką eglutę labiausiai puošia ekologiški žaisliukai. Rankų darbo bei iš natūralių medžiagų pagamintos dekoracijos bus ne tik ekologiškas sprendimas, bet ir suteiks dar daugiau jaukumo namams!

Leave a Reply