Žaliųjų Sąjūdis stojo ginti šiukšles rūšiuojantį gyventoją

Žiniasklaidai paviešinus atvejį, apie Alytaus rajone Pocelonių kaime gyvenantį Vytautą Platūkį, kuris jau trejus metus nuolat rūšiuoja buitines atliekas bei jas priduoda antrinių žaliavų supirkėjams ir dėl to visiškai nesinaudoja šiukšlių išvežimo paslaugomis bei atsisako už jas mokėti, Lietuvos žaliųjų sąjūdžio partija reiškia paramą ir siūlo savo pagalbą šiam piliečiui.

Lietuvos žaliųjų sąjūdžio partija Vytautui Platūkiui siūlo savo pagalbą šiam ginantis teisme nuo Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro ieškinio dėl nemokamų mokesčių. Bylos pralaimėjimo atveju žalieji ketina apmokėti paskirtą baudą.

Žaliųjų Sąjūdis mano, kad Vytautas Platūkis – ne tik puikus ekologiškos elgsenos pavyzdys, bet ir galimybė išryškinti šiuolaikinių poreikių neatitinkančios šiukšlių rūšiavimo, antrinių žaliavų surinkimo ir mokesčių už šias paslaugas sistemos problemas bei jas ištaisyti.

Žaliųjų Sąjūdis teigia, kad Vytauto Platūkio šiukšlių tvarkymas turi būti skatinamas ir viešinamas, kaip pavyzdys kitiems Lietuvos piliečiams, neabejingiems aplinkai ir gamtai. Valstybė savo ruožtu turi remti pilietišką elgesį ir apsaugoti tokius žmones nuo nelogiškų mokesčių bei įteisinti galimybę kiekvienam Lietuvos piliečiui mokėti tik už realiai gaunamas paslaugas.

 

Daugiau informacijos:

Žaliųjų sąjūdžio informacijos biuras:

administracija@lzsp.lt

tel. 85 213 13 53