You are currently viewing „NE verslinei žvejybai” – pasirašyk peticiją

„NE verslinei žvejybai” – pasirašyk peticiją

 

„NE verslinei žvejybai”
Peticija dėl esamos žuvininkystės tvarkos išsaugojimo

Nors draudimas naudoti tinklus verslinėje žūklėje vidaus vandenyse įsigalėjo vos prieš kelerius metus, o žuvų ištekliai dėl tokio sprendimo tik pradeda atsinaujinti, politikai ir verslo lobistai užsimojo grąžinti verslinę žvejybą į vidaus vandenis.

Reaguodami į sausio 12 d. LR Seimo Kaimo reikalų komitete priimtą sprendimą dėl žuvininkystės srities valdymo tobulinimo, kuriame numatoma ne tik keisti žvejybos taisykles, bet ir už žuvininkystės srities valstybinį valdymą atsakingą instituciją – šią funkciją perduodant LR Žemės ūkio ministerijai, o LR Aplinkos ministerijai paliekant tik žuvų išteklių naudojimo kontrolės funkciją, reikalaujame išlaikyti esamą tvarką.

Šio siūlymo iniciatoriai teigia, kad kvotos bus dalinamos tik remiantis mokslininkų rekomendacijomis ir tik tuose telkiniuose, kuriuose bus nustatytas žuvies perteklius, tačiau jie nemini, kad moksliniai tyrimai dar prieš dešimtmetį įrodė, kad Lietuvos ežeruose verslinė žvejyba yra neįmanoma. Be to, gausėjantys žuvų ištekliai nėra argumentas verslinei žvejybai įteisinti – gamtoje turi vyrauti savireguliacija.

Žvejai verslininkai žvejoja tinklais – tai ne tik pasenęs žvejybos būdas, bet ir legalizuotas brakonieriavimo įrankis. Vėl įteisinus verslinę žūklę tinklais, brakonieriavimo mastai išaugtų šimtus kartų.

Žuvininkystės srities valdymo perdavimas į Žemės ūkio ministerijos rankas yra būdas patenkinti žvejų verslininkų interesus, apribojant aplinkosaugininkų įtaką sprendimų priėmimui. Valstybiniai ežerai yra valstybės ir visų jos piliečių turtas, o ne verslo inkubatorius!

Siekdami apsaugoti Lietuvos vidaus vandenyse esančius žuvų išteklius, reikalaujame išlaikyti esamą tvarką ir atsisakyti bet kokių iniciatyvų grąžinti verslinę žūklę į vidaus vandenis.

Laurynas Okockis

Lietuvos žaliųjų partijos Tarybos pirmininkas

Neetatinis aplinkosaugos inspektorius

Pasirašyti peticiją galite paspaudę šią nuorodą: http://www.e-peticija.lt/peticija/4040/ne-verslinei-zvejybai

 

DĖMESIO:

Visi norintys prisidėti ir palaikyti peticiją, gali tapti kreipimosi pareiškėjais parsisiųsdami ir užpildydami parašų rinkimo formą. Ją rasite paspaudę šią nuorodą: http://www.lzp.lt/wp-content/uploads/2018/02/Peticija-dėl-esamos-žuvininkystės-tvarkos-išsaugojimo-ir-peticiją-palaikančių-asmenų-parašų-rinkimo-lapas.pdf

Vienas asmuo gali pasirašyti vieną kartą. Užpildydami formą asmenys tampa kreipimosi pareiškėju drauge su peticijos iniciatoriumi L. Okockiu, Lietuvos žaliųjų partijos Tarybos pirmininku.

Užpildytą formą atsiųskite paštu adresu Lietuvos žaliųjų partija, Šermukšnių g. 6A, Vilnius, arba perduokite partijos atstovams. Sužinoti, ar Jūsų mieste yra partijos atstovų galite susisiekę su partijos administracija telefonu +370 657 82602, el. paštu administracija@lzp.lt arba žinute socialiniame tinkle Facebook

 

 

Leave a Reply