Evelina Kamandulytė

PSICHIKOS SVEIKATOS IR SOCIALINĖS GEROVĖS ADVOKATORĖ
Lietuvos žaliųjų partijos Vilniaus m. skyriaus narė

Biografija:

Gimė 1991 m. gruodžio 18 d. Alytuje. 2003-aisiais su šeima persikėlė gyventi į Vilnių.

2010 m. baigė Vilniaus Minties gimnaziją. Gimnazijoje kelis metus iš eilės buvo išrinkta eiti Mokinių tarybos prezidentės pareigas.

Po mokyklos studijavo anglų kalbos filologiją Lietuvos edukologijos universitete mąstydama apie mokytojos kelią, tačiau vėliau pasuko į klientų aptarnavimo sferą, kur puikiai įdarbino savo lyderystės ir klientų poreikių atpažinimo įgūdžius. 2020 m. pradėjo įmonėje vadovauti savo Klientų aptarnavimo skyriaus komandai.

2022 m. norėdama dar geriau įdarbinti savo stiprybes ir aktyviau prisidėti prie visuomenės gerovės kūrimo, nusprendė tapti budinčia globotoja. Tęsia šią veiklą iki šiol.

Yra įsitraukusi į Gegužės 1-osios profesinės sąjungos veiklą, aktyviai domisi psichologinės ir emocinės sveikatos paslaugų kokybe ir prieinamumo užtikrinimu, žmogaus teisių apsaugos temomis. Dalyvauja advokacijos iniciatyvose, renginiuose.

Vadovaujasi holistiniu požiūriu gyvenimo kokybės užtikrinimą. „Laisvalaikį leidžiu skirdama dėmesio artimiausiems žmonėms – partneriui, šeimai, draugams, taip pat domiuosi filmais mokslinė fantastikos ir fentazi žanruose, esu neabejinga  šiuolaikinei muzikai, madai ir ypač jaunųjų menininkų kūrybai. Atgauti jėgas stengiuosi ilsindama ir kūną, ir protą: važinėju dviračius, siuvu, keliauju po Lietuvą, gaminu“ – sako Evelina.